Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Traumatisme, intoxicație și hipotermie: Câți oameni au ajuns în spitale de Revelion

© Sputnik / Varvara Gert'e / Accesați arhiva multimediaPacient la spital
Pacient la spital - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2022
Abonare
În perioada 31 decembrie – 02 ianuarie, peste două mii de persoane au ajuns în spital cu diverse probleme de sănătate. Unii s-au ales cu intoxicație alcoolică, alții au fost traumatizați în accidente. Vezi cât de solicitați au fost medicii de la Ambulanță de Revelion.
CHIȘINĂU, 4 ian - Sputnik. 6 812 persoane s-au adresat la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească în perioada 31 decembrie - 2 ianuarie. IAR 2 159 dintre acestea au ajuns să fie internate în spitalele din țară, printre care și 500 de copii.
684 de persoane cu diverse traumatisme au solicitat intervenția ambulanței, inclusiv 22 de pacienți care au avut de suferit în urma accidentelor rutiere. Medicii de pe ambulanță au fost chemați și în cazul a 55 de urgențe infecțioase și 31 de intoxicații, inclusiv 16 pacienți cu intoxicație alcoolică, opt intoxicații cu monoxid de carbon și patru - cu medicamente.
În perioada menționată, opt persoane cu vârstele cuprinse între 38 și 76 de ani s-au ales cu hipotermie și au solicitat intervenția medicilor de la Urgență. Patru cazuri de hipotermie de gradul I și II au fost înregistrate raioanele: Hâncești, Nisporeni, Ocnița și Strășeni.
Alte patru cazuri de degerături au fost semnalate în municipiul Chișinău și raionul Florești. Persoanele au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.
Echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical la 1 500 de pacienți cu maladii respiratorii, 1 306 persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 25 pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 874 de cazuri, dintre care 86 de accidente vasculare cerebrale.
Младенец - Sputnik Moldova, 1920, 01.01.2022
Societate
Născuți în noaptea dintre ani: Câți prunci au venit pe lume de Revelion
Fluxul de știri
0