Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

O nouă tulpină de coronavirus, descoperită în sudul Franței

© Sputnik / Evgeny Odinokov / Accesați arhiva multimediaLaborator
Laborator - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2022
Abonare
MedRxiv: în orașul francez Marsilia a fost descoperită tulpina IHU a coronavirusului.
CHIȘINĂU, 4 ian – Sputnik. În orașul francez Marsilia a fost depistată o nouă tulpină a coronavirusului, potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință de la Institutul de Boli Infecțioase din Marsilia (IHU). Lucrarea lor a fost publicată pe portalul MedRxiv.
Potrivit studiului, în cazul a 12 locuitori ai orașului din sud-estul Franței, testele de identificare a mutațiilor legate de variantele coronavirusului au demonstrat „o combinație atipică”.
Pentru prima dată, noua variantă a coronavirusului, numită B.1.640.2, a fost identificată în noiembrie 2021 la o persoană care s-a întors din Camerun. Analiza genomului viral a depistat 46 de mutații, comunică oamenii de știință.
„Astfel, modelul mutațiilor genomului indică asupra unei noi variante, pe care noi am numit-o „IHU” (făcând referire la denumirea universității noastre)”, scriu cercetătorii.
Acum, în Franța se răspândește „omicronul”, ministrul Sănătății, Olivier Veran, afirma că în curând această variantă va deveni predominantă. În ajun, ministrul a declarat că luna ianuarie va fi „dificil” pentru spitalele din țară din cauza COVID-19 și a altor boli.
Omicron, coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 30.12.2021
Coronavirus
Avem sau nu tulpina omicron în Republica Moldova: Ce spun autoritățile
Fluxul de știri
0