Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

NATO a confirmat data negocierilor cu Rusia

© Sputnik / Aleksey Vitvitskiy / Accesați arhiva multimediaNATO
NATO - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2022
Abonare
Secretarul general al NATO Stoltenberg a confirmat desfășurarea negocierilor cu Rusia pe 12 ianuarie.
CHIȘINĂU, 4 ian – Sputnik. Negocierile dintre NATO și Rusia vor avea loc pe 12 ianuarie, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Despre aceasta comunică agenția Reuters, cu referire la reprezentantul oficial al blocului militar.
„Dialogul cu Rusia trebuie edificat pe o bază reciproc avantajoasă, ținându-se cont de îngrijorările NATO în legătură cu acțiunile Moscovei <...> și trebuie să aibă loc cu luarea în calcul a opiniei partenerilor europeni ai NATO”, a spus sursa.
La mijlocul lunii decembrie, Rusia a transmis Washingtonului și aliaților săi proiectele de acorduri cu Statele Unite și proiectele de înțelegeri cu statele membre NATO, care includ, printre altele, prevederi privind garanțiile reciproce de securitate în Europa, nedesfășurarea de rachete cu rază medie și scurtă de acțiune în zona de acces reciproc și renunțarea la extinderea în continuare a Alianței Nord-Atlantice, inclusiv în fostele republici ale URSS. După cum a declarat viceministrul rus de externe Serghei Reabkov, în lipsa unei reacții, este posibilă o nouă rundă de confruntare.
Discuțiile se vor desfășura pe trei direcții: pe 10 ianuarie, la Geneva, va avea loc întâlnirea la nivelul reprezentanților ministerelor de Externe ale Rusiei și SUA, pe 12 ianuarie - ședința Consiliului Rusia-NATO la Bruxelles, iar a doua zi – întâlnirea multilaterală pe platforma OSCE la Viena.
Politolog, despre negocierile Rusia-NATO: Nimeni nu-și dorește un alt război mondial  - Sputnik Moldova, 1920, 30.12.2021
Podcasturi
Politolog, despre negocierile Rusia-NATO: Nimeni nu-și dorește un nou război mondial
Fluxul de știri
0