Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Liderul stângii radicale franceze: Franța să iasă din NATO

© Sputnik / Irina Kalashnikova / Accesați arhiva multimediaJean-Luc Melanchon, liderul partidului de extremă stânga „Franța indisciplinată”
Jean-Luc Melanchon, liderul partidului de extremă stânga „Franța indisciplinată” - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2022
Abonare
Liderul extremei stângi franceze, Melanchon a cerut retragerea Franței din NATO și parteneriat cu Rusia
CHIȘINĂU, 4 ian - Sputnik. Jean-Luc Melanchon, liderul partidului de extremă stânga „Franța indisciplinată”, care și-a anunțat intenția de a lupta din nou pentru președinția Franței, s-a exprimat în favoarea retragerii țării din NATO și pentru interacțiunea cu Rusia, care ar trebui să contribuie la realizarea de-escaladării în sfera relațiilor internaționale.
La ultimele alegeri prezidențiale din Franța, Melanchon a câștigat mai mult de 19% din voturi în primul tur al scrutinului, fără a trece în turul doi al acestuia. În 2022 el ar putea participa pentru a treia oară la cursa prezidențială.

"Sunt în favoarea părăsirii NATO. Avem nevoie de de-escaladare", a scris Melanchon pe Twitter, fiind citat de RIA Novosti.

În alt context, vorbind la radio France Inter, politicianul a spus că părăsirea NATO i-ar permite Franței „să nu se implice” în „aventuri militare ale nord-americanilor”.
"Rusia este un partener. Nu sunt de acord să fac un inamic din ea. Nu sunt de acord să trădez cuvântul dat liderilor ruși - când li s-a spus că sfârșitul Pactului de la Varșovia și a blocului sovietic nu va duce la apropierea NATO de granițele Rusiei... Pentru prima dată în istoria modernă, un imperiu s-a prăbușit fără a discuta despre modul în care vor fi distribuite rezultatele”, a subliniat el într-un interviu.
Melanchon a mai spus că după ce țările fostei URSS au aderat la NATO, Rusia s-a simțit „amenințată”. Din același motiv, el consideră că Ucraina nu ar trebui să se alăture alianței.
De-escaladarea ar trebui să devină baza cursului politic, a spus Melanchon. El a menționat că se opune unui „nou război rece”.
Fluxul de știri
0