O femeie a dispărut fără urmă la Comrat: Zeci de voluntari o caută

© Photo : Maxim TopalO femeie a dispărut fără urmă la Comrat
O femeie a dispărut fără urmă la Comrat - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2022
Abonare
Femeia care este în etate suferă de tulburări de memorie.
COMRAT, 4 ian - Sputnik, Maxim Topal. Aproximativ o sută de voluntari au mers în această dimineață în căutarea Stefanidei Baboglo, o locuitoare de 72 de ani a capitalei autonomiei găgăuze.
În mare parte, cei care o caută sunt rude sau apropiați de-ai femeii. Aria de căutare este impunătoare - periferia Comratului și direcția spre satul Chirsova, precum și zona de luncă a râului Ialpug. Anume în această regiune a fost văzută ultima dată femeia dispărută.
„Cei care participă la căutarea Stefanidei Baboglo au început să cerceteze zona unde unul dintre liderii satului Chirsova au văzut-o ziua pe 25 decembrie. Această câmpie a fost cercetată deja de câteva ori, dar fără rezultat”, a spus Roman Homenko, unul dintre participanții la căutări.
Însuși participanții recunosc - căutările se desfășoară „haotic”. Și asta întrucât la căutări participă voluntari, nu polițiști, care ar fi putut organiza căutările în mod mai organizat. Rudele femeii dispărute susțin că Inspectoratul de Poliție Comrat nu a considerat necesară alocarea suplimentară de persoane pentru căutări.
Ofițerul de presă al Poliției Găgăuziei Anna Angelova nu a putut oferi un răspuns pentru Sputnik Moldova, menționând că se află în concediu medical. Ea ne-a recomandat să ne adresăm la Inspectoratul de Poliție Comrat, însă acolo am fost redirecționați tot către serviciul de presă.
© Photo : Maxim TopalLa căutări participă voluntari, nu polițiști, care ar fi putut organiza căutările în mod mai organizat
В Комрате полсотни добровольцев вышли на поиски пропавшей местной жительницы - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2022
La căutări participă voluntari, nu polițiști, care ar fi putut organiza căutările în mod mai organizat
Totuși, unul dintre reprezentanții forțelor de ordine și primarul satului Chirsova Seghei Sapunjî s-au alăturat căutărilor din proprie inițiativă.
Stefaniada Baboglo este originară din Copceac. Timp de mai mulți ani a lucrat la combinatul de vinuri, dar din 2010 locuiește în Comrat, unde s-a căsătorit una dintre fiicele sale. Alte două fiice ale Stefanidei Baboglo se află peste hotare. În ultimul an femeia s-a confruntat cu probleme de sănătate. Ea suferă de tulburări de memorie.
Despre dispariția femeii s-a aflat la sfârșitul lunii decembrie. În ziua în care a fost văzută ultima dată ea purta un palton violet închis cu glugă, un pulover roșu. Era încălțată în adidași albaștri-cenușii.
Femeia vorbește, cu precădere, în limba găgăuză.
Semnalmente: Înălțimea - 170 cm, ușor corpolentă, ochii căprui, părul cărunt. S-ar putea să aibă nevoie de îngrijiri medicale.
Toți cei care cunosc unde s-ar putea afla femeia sunt rugați să sune la numerele de telefon: 068460077 (Ludmila) și 060709997 (Alexandr), 079616381 (echipa de căutări "COD") sau la numărul unic de urgență 112.
Fluxul de știri
0