Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Video din Rusia care a uimit o lume întreagă: adevăratul rege al Siberiei

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Accesați arhiva multimediaУссурийский тигр Амур в вольере Приморского сафари-парка
Уссурийский тигр Амур в вольере Приморского сафари-парка - Sputnik Moldova, 1920, 03.01.2022
Abonare
Utilizatorii rețelei de socializare Twitter au avut parte de un videoclip de zile mari: o tigroaică siberiană (sau Amur) cu puii ei, protejată de Cartea Roșie, străbat taigaua peste care ninge din abundență.
CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Videoclipul a fost realizat de o cameră de vânătoare cu senzor și a fost postat pe contul ABC.
Animalele trăiesc pe teritoriul Regiunii Autonome Evreiești din districtul Orientul Îndepărtat al Federației Ruse. Luna trecută, Centrul pentru Tigri din Amur a raportat că Svetlaia, acesta este numele tigroaicei pe ce i l-au dat savanții ruși, a devenit mamă pentru a treia oară.
Acum puii au între patru și cinci luni. În total, potrivit lui Viktor Kuzmenko, directorul Centrului pentru Tigri, în Regiunea Autonomă Evreiască sunt cel puțin 20 de tigri. Animalele sunt protejate pentru a continua reabilitarea populației de tigri.
Tigrul siberian (Panthera tigris altaica) este o specie rară de tigru, cunoscut, de asemenea, și sub numele de tigrul Amur, tigrul coreean, tigrul nord chinezesc sau tigrul manciurian. Cu toate că în trecut popula Asia centrală și vestică și estul Rusiei, acum are un teritoriu de răspândire limitat: regiunea Amur-Ussuri în estul Siberiei, unde acum este protejat. Este cel mai mare dintre cele opt subspecii de tigru și cea mai mare felină în viață. Un studiu genetic din anul 2009 arată că tigrii siberieni sunt aproape identici cu Tigrul Caspian, acum o populație dispărută din vest despre care se credea că sunt o subspecie distinctă.
Femelele nasc 2-4 pui, după o perioadă de gestație de 104 zile.
Tigrii siberieni sunt vânători solitari. Puii stau cu mama lor cel mult doi ani, apoi pornesc să își ia în stăpânire un teritoriu propriu. Masculii se îndepărtează de locul unde s-au născut, însă femelele rămân adesea aproape de teritoriul mamei.
Tigrul este o specie în pericol de dispariție. Tigrul siberian și tigrul chinezesc sunt specii extrem de periclitate, aduse aproape în pragul dispariției.
Ușor de recunoscut după blana lor vărgată, cei mai mulți tigri trăiesc în păduri sau în zone cu multă iarbă. Sunt înotători puternici și adesea se scaldă în lacuri sau râuri. Până în ultimele decenii au existat opt subspecii distincte de tigru. La ora actuală au mai rămas însă numai cinci, dintre care tigrul siberian se confruntă cu pericolul iminent al dispariției.
Fluxul de știri
0