Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov: Trebuie să desfășurăm summit-ul celor cinci puteri nucleare

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaДмитрий Песков, фото из архива
Дмитрий Песков, фото из архива - Sputnik Moldova, 1920, 03.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că este necesar să se desfășoare summit-ul liderilor celor cinci puteri nucleare.
CHIȘINĂU, 3 ian - Sputnik. Summit-ul liderilor celor cinci “țări nucleare” este necesar și după declarația lor comună: unul nu îl exclude pe celălalt, a declarat pentru RIA Novosti secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov.
Organizarea unei reuniuni a liderilor țărilor - membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU (Rusia, SUA, China, Franța, Marea Britanie) a fost propusă anterior de președintele rus Vladimir Putin.
Toate țările și-au exprimat disponibilitatea de a lua parte la o astfel de întâlnire. Luni, liderii celor cinci puteri nucleare au adoptat o declarație pentru a preveni războiul nuclear și a preveni cursa înarmărilor.
„Declarația liderilor celor „cinci țări nucleare” „nu exclude faptul că summit-ul membrilor permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU (propus anterior de Putin) rămâne a fi necesar”, a spus Peskov.
Fluxul de știri
0