Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Direcția Generală Asistenţă Socială și Sănătate din Chișinău are un nou șef

© Sputnik / Mihai CarausПримэрия Кишинев
Примэрия Кишинев - Sputnik Moldova, 1920, 03.01.2022
Abonare
Fosta șefă a Direcției Generale Asistenţă Socială și Sănătate din municipiul Chișinău a fost demisă din funcție anul trecut. Până în prezent, interimatul a fost asigurat de Boris Gîlca.
CHIȘINĂU, 3 ian - Sputnik. Direcţia Generală Asistenţă Socială și Sănătate a Primăriei Chișinău are un nou șef. Funcția a fost vacantă de mai mult de jumătate de ani, iar de azi va fi ocupată de Boris Gîlca, cel care a asigurat până acum interimatul. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței de la Primărie.
Boris Gîlca a mulțumit pentru încrederea acordată.

”Este o onoare pentru a fi în echipă și a dirija sistemul de sănătate și cel social din municipiul. Avem sarcini importante și împreună sunt sigur că le vom realiza. Îmi asum toată responsabilitatea”, a spus Boris Gîlca.

Fosta șefă a Direcției Generale Asistenţă Socială și Sănătate din municipiul Chișinău, Tatiana Bucearschi, a fost demisă din funcție în luna iunie 2021.
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a declarat la vremea respectivă că în activitatea acesteia ar fi fost depistate mai multe nereguli.
"Probleme în această direcție au apărut încă în noiembrie 2020. Au fost și continuă să fie conflicte interne în cadrul echipei din Direcția respectivă or, pentru mine ca primar, este important ca oamenii să privească în aceeași direcție și să lucreze cot la cot, în special, în aceste domenii care sunt foarte multe lucruri de făcut. Au fost termeni puși pentru clarificarea situației și consolidarea echipei, însă nu s-a făcut nimic", a afirmat Ion Ceban.
Tatiana Bucearschi a fost numită în funcția de șef al Direcţiei Generale asistenţă socială şi sănătate a Consiliului municipal Chișinău din luna iulie a anului 2019.
Primăria Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2021
Societate
Șefa Direcției Generale Asistenţă Socială și Sănătate din Chișinău, demisă
Fluxul de știri
0