Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vadim Ceban, despre auditul la Moldovagaz: Cine ar trebui să-l efectueze

© Sputnik / Mihai CarausГлава "Молдовагаз" Вадим Чебан
Глава Молдовагаз Вадим Чебан - Sputnik Moldova, 1920, 02.01.2022
Abonare
Vadim Ceban precizează că societatea nu folosește fonduri de stat și apelează la serviciile auditorilor independenți.
CHIȘINĂU, 2 ian - Sputnik. Șeful „Moldovagaz” Vadim Ceban consideră greșit că auditul la întreprindere a fost dispus să fie efectuat de Curtea de Conturi.
„Moldovagaz nu a folosit fonduri de stat și nu este clar ce legătură are Curtea de Cpnturi cu asta”, a precizat Ceban pentru un portal de știri.
Potrivit șefului Moldovagaz, această decizie „a fost luată mai degrabă din punct de vedere politic”. Ceban a spus că până acum verificările au fost efectuate de auditori independenți care au fost angajați pe bază de concurs.
„Folosim serviciile unor companii de renume”, a spus el.
Anterior s-a anunțat că anume Curtea de Conturi v-a efectua un audit extern de stat în domeniul gazelor naturale. Deputații au votat pentru proiectul de lege corespunzător în lectură finală. Totodată, Cabinetul de Miniștri a delegat Agenției Proprietății de Stat împuternicirea de a achiziționa serviciul de audit independent al datoriei Moldovagaz către Gazprom și Factoring-Finance pentru furnizarea de gaze către consumatorii de pe malul drept al Nistru.
Глава Молдовагаз Вадим Чебан - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2021
Economie
Vor fi sau nu majorare din nou tarifele la gaz – iată ce spune Vadim Ceban
Fluxul de știri
0