Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ministerul rus de Externe, despre recunoașterea de către OMS a „Sputnik V”

© Sputnik / Mihai CarausМарафон вакцинации "СпутникомV" в Кишиневе
Марафон вакцинации СпутникомV в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 02.01.2022
Abonare
Eficacitatea Sputnik V a fost de 97,6% în urma analizei datelor privind 3,8 milioane de ruși vaccinați.
CHIȘINĂU, 2 ian - Sputnik. Partea rusă vede semnale încurajatoare cu privire la recunoașterea de către Organizația Mondială a Sănătății a vaccinului împotriva coronavirusului Sputnik V, dar le consideră mai degrabă ca o „calmare” pentru Rusia, a declarat pentru RIA Novosti adjunctul ministrului rus de externe Alexandr Pankin.
„Văd ceva încurajator, dar în asta, după părerea mea, există clar o anumită politețe în raport cu Rusia - că uite în primul trimestru, în prima jumătate a anului (Sputnik V poate primi aprobare - nota redactorului)” – a spus diplomatul.
”Sputnik V” este aprobat în 71 de țări, cu o populație totală de 4 miliarde de oameni, ceea ce reprezintă mai bine de 50% din populația lumii. ”Sputnik V” ocupă locul doi în lume în ceea ce privește numărul de aprobări primite de la autoritățile de stat de reglementare.
Eficacitatea vaccinului a constituit 97,6%, în baza analizei datelor cu privire la 3,8 milioane de cetățeni ruși vaccinați, ceea ce este mai mult decât datele publicate anterior de revista medicală The Lancet (91,6%), au comunicat anterior RDIF și Centrul de cercetare Gamaleia. Datele privind utilizarea ”Sputnik V” în procesul vaccinării populației într-un șir de țări (Argentina, San Marino, Serbia, Ungaria, Bahrain, Mexic, Emiratele Arabe Unite și altele) demonstrează că ”Sputnik V” este unul dintre cele mai sigure și mai eficiente vaccinuri împotriva coronavirusului, a comunicat RDIF.
Din 4 martie, ”Sputnik V” trece printr-o procedură de examinare treptată la Agenția Europeană a Medicamentului, care aprobă medicamente pentru utilizare centralizată în Uniunea Europeană.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2021
Coronavirus
Putin: ”Sputnik V” neutralizează tulpina Onicron
Fluxul de știri
0