Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Marea Britanie se anunțat o scădere catastrofală a nivelului de trai

© AP Photo / Alastair GrantLondon
London - Sputnik Moldova, 1920, 02.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Experții Resolution Foundation: britanicii înregistrează o scădere catastrofală a nivelului de trai.
CHIȘINĂU, 2 ian – Sputnik. Gospodăriile britanice se confruntă cu mari probleme financiare din cauza inflației în creștere, a crizei energetice și a creșterii taxei de asigurări naționale (National Insurance tax) care este planificată și urmează să fie aplicată.
Constatarea a fost făcută de experții centrului de analiză independent Resolution Foundation (RF) pentru pentru Sky News, fiind citat de RIA Novosti.
Potrivit experților, prețul maxim al combustibilului în țară va crește cu 500 de lire sterline pe an (aproximativ 11750 de lei moldovenești), iar falimentul companiilor energetice va adăuga încă o sută de lire sterline (2350 de lei) pe facturile consumatorilor.
Povara fiscală suplimentară va lua de la locuitorii regatului încă 600 de lire sterline (14100 de lei). Astfel de cheltuieli disproporționate vor afecta familiile cu venituri mici, care cheltuiesc cei mai mulți bani pentru achitarea facturilor la electricitate, se spune în articol.
După cum notează experții RF, creșterea salariilor nu ține pasul cu inflația. Până la sfârșitul anului 2022, salariul mediu va fi mai mare decât cel actual cu doar 0,1 la sută. Totodată, în noiembrie, indicele prețurilor de consum din Marea Britanie a urcat la 5,1%, iar în octombrie a fost de 4,2%.
Directorul executiv al agenției, Thorsten Bell, este convins că produsele alimentare, bunurile și serviciile vor continua să crească în preț pe fondul stagnării veniturilor populației.
Scăderea puterii de cumpărare va fi catastrofală, atât de puternică încât este puțin probabil ca guvernul să poată evita intervenția sa pentru a depăși criza, a spus el.
Fluxul de știri
0