Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kim Jong-un spune că 2022 va fi anul „bătăliei mortale”

© REUTERS / KCNAKim Jong Un
Kim Jong Un - Sputnik Moldova, 1920, 01.01.2022
Abonare
Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a spus că 2022 va fi anul „bătăliei mortale”
Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, în discursul său final la sesiunea plenară a partidului de la sfârșit de an, nu a vorbit în detaliu despre relațiile cu Statele Unite sau Coreea de Sud, ci a discutat despre problemele interne și a declarat necesitatea câștigării „marii lupte mortale” care va avea loc în 2022, numind totodată anul 2021 „al marii victorii”, relatează Agenția Centrală Telegrafică Nord-coreeană (CTAC).
Cea de-a patra sesiune plenară a Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord (WPK) din cea de-a 8-a convocare a avut loc în perioada 27-31 decembrie. Potrivit raportului Comitetului Central Informațional, acolo s-a discutat despre bugetul țării pentru anul 2022, rezultatele lucrărilor pentru 2021 și planurile pentru anul care urmează, problema agrară, modificările în Carta Partidului și probleme organizatorice.
În urma rezultatelor plenului a fost emisă o hotărâre, aprobată în unanimitate.
„Secretarul general (Kim Jong-un - nota red.) a spus că lupta din 2022 este o bătălie mortală uriașă care trebuie declanșată cu hotărâre și trebuie câștigată fără cea mai mică întârziere de dragul dezvoltării integrale a socialismului, de dragul marelui popor nord-coreean și al descendenților iubiți”, relatează CTAC.
Kim Jong-un și-a exprimat, de asemenea, încrederea că partidul și poporul Coreei de Nord vor obține din nou victoria în 2022, ca și în 2021.
În ultimii doi ani, Kim Jong-un nu a transmis națiunii mesaje de Anul Nou, preferând în schimb să-și transmită gândurile cetățenilor în discursuri care au urmat întâlnirilor importante de partid de la sfârșitul anului vechi sau începutul celui nou. Așadar, la sfârșitul anului 2019, Kim Jong-un a prezidat o ședință plenară de patru zile a partidului și nu a ținut un mesaj de Anul Nou în ianuarie 2020, pentru prima dată de la venirea la putere. În 2021, liderul RPDC a lansat un discurs în urma convenției partidului din ianuarie și, de asemenea, nu a ținut un discurs de Anul Nou către națiune.
Anul acesta, Kim Jong-un a ținut și un discurs și un raport în sesiunea plenară. Având în vedere negocierile blocate ale RPDC cu Statele Unite și Coreea de Sud privind denuclearizarea, atenția s-a concentrat asupra conținutului discursurilor liderului nord-coreean și al rezoluției în urma plenului.
Cu toate acestea, în rezumatul discursului lui Kim Jong-un și a rezultatelor ședinței plenare, publicate de Comitetul Central de Statistică, nu s-au menționat nici Statele Unite sau Coreea de Sud. Discursul principal „Despre direcțiile de lucru ale partidului și statului în 2022”, în care liderul nord-coreean a rezumat rezultatele anului, menționează despre agricultură și construcții, consolidarea structurii partidului și autorităților locale, dezvoltarea economică, industria, știința și sănătatea, se mai menționează pe scurt și îmbunătățirea forțelor de apărare ale țării și importanța activității antiepidemice.
Fluxul de știri
0