Vremea se schimbă radical de Noul An: Iată ce surprize meteo ne așteaptă

© Sputnik / Mihai Carausbrad
brad - Sputnik Moldova, 1920, 31.12.2021
Abonare
Meteorologii anunță o schimbare bruscă a vremii chiar din primele zile ale anului 2022. Iată câte grade vom avea în perioada 1 – 7 ianuarie 2022.
CHIȘINĂU, 31 dec – Sputnik. După un sfârșit de an mai geros se pare că vom avea parte de zile mai călduroase la începutul noului an. Ce puțin asta ne promit meteorologii în perioada 1 – 7 ianuarie 2022.

Prognoza meteo pentru perioada 1 – 7 ianuarie 2022

Astfel, în data de 1 ianuarie temperaturile vor oscila între +4 și +9 grade Celsius pe timp de zi, iar noaptea vom avea în jur de 0 grade. Puțin mai rece va fi în ziua de duminică, când mercurul din termometre va urca până la +5 grade Celsius.
Pe 3, 4 și 5 ianuarie vom avea parte de temperaturi puțin mai generoase. În aceste zile termometrele vor indica între +2 și +10 grade. Cerul va fi predominant noros, iar, izolat, vor cădea precipitații slabe sub formă de ploi.
Din 6 ianuarie vremea se va răci puțin. Vom avea temperaturi de până la -5 grade pe timp de noapte, iar ziua mercurul din termometre va oscila între -1 și +4 grade Celsius.
De Crăciunul pe stil vechi, ziua, termometrele vor indica până la +5 grade Celsius, noaptea, însă minimele vor coborî până la -8 grade.
Iarnă, Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 30.12.2021
Cum va fi vremea de Anul Nou: A fost actualizată prognoza meteo
Prognoza meteo în Moldova pentru 31 decembrie - câte grade vor fi
În ultima zi din acest an, vremea în Moldova va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală. Cerul va fi noros, precipitații ar putea să cadă sub formă de ploaie, iar pe alocuri se va forma ghețuș. Vântul va sufla slab, conform prognozei meteo publicate de Serviciul Hidrometeorologic de Stat.
Pe 31 decembrie, ziua se așteaptă maxime între 0 și +5 grade Celsius.
Mai exact, în data de 31 decembrie, în Chișinău și la Bălți vom avea temperaturi de până la zero grade. În sudul Moldovei mercurul din termometre va oscila între +2 și +5 grade, iar în raioanele de centru între +1 și +4 grade Celsius, anunță meteorologii.
Fluxul de știri
0