Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Restricții în seara de Revelion: Iată cine este admis în restaurante

© Sputnik / Mihai CarausНовогодние елки на Ботанике Кишинев 2021
Новогодние елки на Ботанике Кишинев 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 31.12.2021
Abonare
În noaptea de Revelion, moldovenii vor fi admiși în localuri doar cu anumite condiții. Iată care sunt acestea.
CHIȘINĂU, 31 dec - Sputnik. Moldovenii care au ales să petreacă noaptea dintre ani în localuri unde vor fi mai mult de 25 de persoane, vor trebui să dețină certificatul care demonstrează vaccinarea cu schema completă sau certificatul care demonstrează anticorpii ori certificatul care demonstrează că persoana a trecut prin boală.
Această prevedere se găsește în ultima decizie a Comisiei Naționale de Sănătate Publică din data de 21 decembrie și este valabilă până la data de 15 ianuarie 2022.
Astfel, indiferent de codurile de alertă - verde, galben, portocaliu, roşu, se instituie asigurarea accesului la evenimentele private cum ar fi mese festive, evenimente corporative, nunţi, botezuri, organizate cu un număr de participanţi de 25 şi mai mult, doar în baza prezentării Certificatului COVID-19.
Potrivit datelor actualizate, la data de 27 decembrie, sub cod galben de alertă rămân municipiul Chișinău, raionul Drochia, raionul Dubăsari, raionul Ocnița, raionul Soroca, raionul Taraclia. Sub cod portocaliu se menține regiunea transnistreană, iar restul municipiilor și raioanelor țării sunt sub cod verde de alertă în contextul pandemiei COVID-19.
Decizia de atribuire a codului de culoare al pericolului COVID-19 a fost aplicată din 22 septembrie, în baza numărului de noi infecții la 100 de mii de locuitori pe săptămână:
„Cod verde” – mai puțin de 50 de cazuri;
„Cod galben” – 50 - 99 de cazuri;
„Cod portocaliu” – 100-249 de cazuri;
„Cod roșu” – mai mult de 250 de cazuri.
Omicron, coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 30.12.2021
Coronavirus
Avem sau nu tulpina omicron în Republica Moldova: Ce spun autoritățile
Fluxul de știri
0