Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Quebec: Lockdown în noaptea de Revelion

© REUTERS / Dado Ruvic/IllustrationТест на COVID-19 на фоне надписи "Омикрон"
Тест на COVID-19 на фоне надписи Омикрон - Sputnik Moldova, 1920, 31.12.2021
Abonare
Statul Quebec din Canada a impus un lockdown de noapte pentru Revelion, din teama de răspândire a tulpinii Omicron.
CHIȘINĂU, 31 dec – Sputnik. Mai bine de 8,5 milioane de canadieni vor trebui să rămână acasă în noaptea de Revelion. Autoritățile din statul Quebec au interzis toate evenimentele publice, dar și întrunirile private.
Restricția se va aplica între orele 22:00 și 05:00, în noaptea de Revelion, iar cei ce o vor încălca vor putea fi amendați cu sume între 1 000 și 6 000 de dolari canadieni.
Această măsură se adaugă altor măsuri luate de autoritățile din Quebec, care au închis sălile de sport și au limitat accesul la întrunirile religioase la 25 la sută din capacitate.
Potrivit premierului statului Quebec, François Legault, aceste măsuri sunt luate pentru a preîntâmpina suprasolicitarea sistemului sanitar în fața noului val de Covid. De asemenea, el a vorbit despre responsabilitatea autorităților de a proteja cetățenii prin impunerea de noi restricții.
Statul Quebec are aproape 78% din populație complet vaccinată, gradul de vaccinare completă în Canada fiind de 76%. Măsuri mult mai puțin stricte au fost luate și în alte state canadiene.
Omicron, coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 30.12.2021
Coronavirus
Avem sau nu tulpina omicron în Republica Moldova: Ce spun autoritățile
Fluxul de știri
0