Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kurz, angajat de un apropiat al lui Trump

© AP Photo / Ronald ZakСебастьян Курц (Sebastian Kurz), Австрия, архивное фото
Себастьян Курц (Sebastian Kurz), Австрия, архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 31.12.2021
Abonare
Fostul cancelar al Austriei, Sebastian Kurz, a fost angajat de un om de afaceri apropiat lui Donald Trump.
BUCUREȘTI, 31 dec – Sputnik. Fostul cancelar al Austriei, Sebastian Kurz, a confirmat postului de televiziune OE24 că va activa în SUA în compania unui din persoanele apropiate lui Donald Trump, miliardarul și investitorul Peter Thiel.
Se menționează că Sebastian Kurz a obținut noul loc de muncă în compania Thiel Capital în luna februarie, având rolul de “strateg global”. Patronul companiei, Peter Thiel, este un miliardar, un cunoscut investitor, republican și un susținător al fostului președinte al SUA, Donald Trump. Potrivit postului de televiziune, Kurz și Thiel au făcut cunoștință în 2017, la conferința de securitate de la Munchen.
Salariul lui Kurz în cadrul companiei va fi semnificativ mai mare decât în postura de cancelar al Austriei. Potrivi unor evaluări, venitul său anual va depăși 500 de mii de euro, ceea ce este cu 200 de mii mai mult decât salariul său în calitate de șef al guvernului.
Acesta își va petrece cea mai mare a timpului cu familia în SUA.
Sebastian Kurz a demisionat în octombrie pe fundalul unui scandal de corupție, iar în decembrie și-a anunțat retragerea din politică.
Fluxul de știri
0