Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ce va face Rusia dacă SUA nu răspund ideii garanțiilor de securitate – Lavrov

© POOLВстреча глав МИД России и Молдовы Сергея Лаврова и Нику Попеску
Встреча глав МИД России и Молдовы Сергея Лаврова и Нику Попеску - Sputnik Moldova, 1920, 31.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov: Rusia va lua măsuri dacă SUA nu vor reacționa la ideea garanțiilor de securitate.
Rusia va lua măsuri pentru a elimina ameninţările la adresa securităţii sale dacă Statele Unite şi NATO nu răspund propunerilor Moscovei, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat RIA Novosti.
„Dacă nu urmează un răspuns constructiv într-un timp rezonabil și Occidentul își continuă linia agresivă, atunci Rusia va fi obligată să ia toate măsurile necesare pentru a asigura un echilibru strategic și a elimina amenințările inacceptabile la adresa securității noastre”, a spus șeful departamentului.
El a promis că Ministerul de Externe nu va permite „îngropa inițiativelor în discuții nesfârșite”.
Potrivit șefului diplomației de la Moscova, este extrem de important pentru Rusia ca reprezentanții militarilor americani să participe la negocieri.
Lavrov a subliniat că propunerile vizează crearea și legalizarea unui nou sistem de acorduri cu Occidentul în sfera securității și a admis că pe baza acestuia sunt posibile noi acorduri privind controlul armelor.
În același timp, a remarcat Lavrov, acestea nu se vor asemăna cu tratatul „demult învechit” privind forțele armate convenționale din Europa (CFE), nici măcar într-o versiune adaptată.
Pe 17 decembrie, Rusia a publicat proiecte de acorduri cu Statele Unite ale Americii și acorduri cu statele membre NATO, care includ, în special, prevederi privind garanțiile reciproce de securitate pe continent, privind nedesfășurarea de rachete cu rază medie și scurtă de acțiune în zone de accesibilitate reciprocă şi refuzul extinderii ulterioare a NATO, inclusiv în detrimentul fostelor republici ale URSS.
Discuțiile vor avea loc pe trei platforme principale - la Geneva (Rusia - SUA), Viena (cu OSCE) și Bruxelles (cu NATO). Prima rundă este programată pe 10 ianuarie în Elveția.
La subiectul dacă Moscova a stabilit termene limită pentru Washington, consilierul lui Putin, Yuri Ușakov, a spus că această concluzie va fi trasă după primele rezultate ale discuției.
Fluxul de știri
0