Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce facem în acest an cu brazii după sărbători: Vor fi sau nu colectați

© Sputnik / Mihai CarausЕлки в питомнике
Елки в питомнике - Sputnik Moldova, 1920, 31.12.2021
Abonare
Tradiția continuă și anul acesta. Brazii utilizați de sărbători vor fi colectați pentru reciclare.
CHIȘINĂU, 31 dec – Sputnik. De câțiva ani la rând brazii care au ajuns în casele noastre de sărbători sunt reutilizați. Și în acest acest an, autoritățile municipale revin la ideea colectării brazilor. Într-un comentariu pentru Sputnik Moldova, directorul Î.M „Asociația de gospodărie a spațiilor verzi” din municipiul Chișinău, Serghei Carp a precizat că încă nu s-a decis cu exactitate data începerii colectării și locul unde vor putea duce cetățenii pomii utilizați, dar cel mai probabil se va merge pe scenariile anilor precedenți.

„Vom implementa această idee și în acest an. Direcția locativ-comunală va colecta coniferele și îi va transporta la platforma de deșeuri biodegradabile unde vor fi tocați, iar rumegușul în urma tocării va fi utilizat pentru compost”, ne-a spus șeful de la Spații Verzi.

Direcția locativ-comunală urmează să vină cu o informație oficială privind locurile unde oamenii pot depozita pomii, dar cel mai probabil se va merge pe ideea anilor precedenți.
„Cel mai probabil și în acest an, oamenii vor putea duce pomii utilizați pentru sărbătorile de iarnă în apropierea platformelor de colectare a deșeurilor menajere, de unde ulterior vor fi colectați centralizat”, a menționat Serghei Carp.
Potrivit acestuia, experiența anilor trecuți arată că este o idee bună, astfel, locuitorii Capitalei sunt chemați și în acest an să depoziteze separat brazii uscați, în preajma platourilor de colectare a deșeurilor menajere, urmând ca serviciile specializate din cadrul Primăriei să-i transporte pentru reciclare.
Brazii care vor fi utilizați de cetățeni în perioada sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou vor fi colectați centralizat, după 14 ianuarie. Deșeurile vegetale urmează a fi tocate și utilizate de către Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, în calitate de îngrășământ organic pentru plante.
Cât costă bradul natural și cel artificial - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Video
Bradul de Crăciun: artificial sau natural - cât costă în Chișinău
Fluxul de știri
0