Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Începem 2022 cu o nouă scumpire a carburanților: ANRE a afișat noile prețuri plafon

© Sputnik / Alexey Kudenko / Accesați arhiva multimediacarburanți
carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 31.12.2021
Abonare
ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru perioada 1 - 3 ianuarie 2022 - cât ar putea costa benzina și motorina.
CHIȘINĂU, 31 dec - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri plafon la carburanți. Astfel, am putea începe noul an cu o scumpire a benzinei și motorinei.
Din data de 2 septembrie, ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile variază de la o zi la alta.

Prețul plafon ANRE pentru benzină și motorină pentru 1 - 3 ianuarie 2022

Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 este de 20 de lei și 70 bani pentru un litru, fiind cu 8 bani mai mare decât cel afișat pentru data de 31 decembrie. Prețul plafon la motorină va crește cu 7 bani și va costa 17 lei și 42 bani.
De menționat că produsele petroliere s-au scumpit pe parcursul lunilor septembrie - octombrie 2021. Însă, în luna noiembrie s-a atestat o scădere ușoară a prețurilor la combustibil. În ultimele trei săptămâni, prețul variază de la o zi la alta. Se pare că și în primele zile ale anului 2022 vom avea partea de o scumpire a carburanților, după ce ANRE a afișat noile prețuri plafon.
În prezent, prețurile la carburanți (benzină și motorină) pe piața internațională înregistrează nivelul maxim din ultimii ani. Totodată, ANRE constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale a Republicii Moldova în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial, pe parcursul lunii octombrie, prețul maxim calculat de către ANRE.
Валюта разных стран - Sputnik Moldova, 1920, 31.12.2021
Economie
Cursul valutar al BNM pentru 31 decembrie: Cât costă euro și dolarul
Fluxul de știri
0