Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zaharova: Reluăm treptat dialogul politic cu Chișinăul

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 30.12.2021
Abonare
Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe Maria Zaharova a evaluat nivelul actual de interacțiune cu Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 30 dec - Sputnik. Moscova reia treptat dialogul politic cu Chișinăul. Declarația a fost făcută de reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe Maria Zaharova în cadrul unui briefing.
„Da, a fost o pauză, care a fost cauzată de procesele electorale din această țară. Reluăm treptat dialogul politic cu Chișinăul. Contactele bilaterale devin regulate și stabile”, a spus Maria Zaharova.
În calitate de exemplu, ea s-a referit la vizita din luna august a acestui an la Chișinău a șefului adjunct al Administrației Prezidențiale a Federației Ruse Dmitri Kozak. În luna octombrie a acestui an, viceprim-miniștrii Moldovei Vlad Kulminski și Andrei Spînu au venit la Moscova, iar la Atena președintele Consiliului Federației Valentina Matvienko s-a întâlnit cu președintele Parlamentului Republicii Moldova Igor Grosu.
În timpul vizitei de lucru în Rusia din 17 noiembrie a lui Nicu Popescu, a fost semnată o declarație comună a ministerelor de externe cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la semnarea Tratatul de prietenie și cooperare semnat. A fost stabilit de asemenea planul consultărilor interministeriale pentru perioada 2022-2023.
„În prezent, se lucrează la pregătirea celei de-a 17-a reuniuni a Comisiei interguvernamentale bilaterale de cooperare economică. Și, bineînțeles, salutăm atitudinea conducerii moldovenești față de cooperarea constructivă, pragmatică cu Rusia, care vizează rezolvarea problemelor deschise, a aspectelor problematice”, a spus Zaharova.
Ea a subliniat că partea rusă mizează pe faptul că „declarațiile corespunzătoare ale părţii moldoveneşti vor fi susţinute de măsuri practice”.
„La rândul nostru, suntem pregătiți să continuăm o astfel de interacțiune pe principiile pragmatismului și luării în considerare a intereselor reciproce”, a conchis Zaharova.
Fluxul de știri
0