Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vaccinul nazal Sputnik, eficient împotriva Omicron

© Sputnik / Evgeny Odinokov / Accesați arhiva multimediaЛаборатория
Лаборатория - Sputnik Moldova, 1920, 30.12.2021
Abonare
Vaccinul Sputnik cu administrare nazală este eficient împotriva tulpinii omicron a coronavirusului și împiedică transmiterea virusului, anunță Centrul Gamaleia.
BUCUREȘTI, 30 dec – Sputnik. Vaccinul cu administrare nazală Sputnik este eficient împotriva tulpinii „omicron”, anunță Centrul Gamaleia în contul său Twitter.
“Nu doar din punct de vedere al protecției de virusul în sine, dar și din punct de vedere al prevenirii transmiterii”, se menționează în postare. Preparatul urmează să ajungă pe piață în primul trimestru al anului 2022.
Despre studiile preclinice a vaccinului Sputnik s-a anunțat în luna aprilie, iar în octombrie au demarat studiile clinice, care nu au identificat niciun fel de reacții adverse.
SPRAY 08-Gam-COVID-Vac-2021 este destinat creării unei bariere suplimentare în tractul respirator superior. Acesta poate fi administrat atât de către cei care s-au vaccinat cu Sputnik V sau Sputnik Light, cât și cei care și-au administrat orice alt preparat. Procedura nu crează niciun disconfort.
Fluxul de știri
0