Ultima oră: A fost emisă o nouă avertizare meteorologică

© Sputnik / Mihai CarausДождь зимой
Дождь зимой - Sputnik Moldova, 1920, 30.12.2021
Abonare
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o nouă avertizare meteorologică.
CHIȘINĂU, 30 dec – Sputnik. Meteorologii au emis Cod Galben de ghețuș. Avertizarea va fi valabilă în zilele de 30 și 31 decembrie.
În perioada menționată există risc sporit de producere a accidentelor. De asemenea, pietonii, îndeosebi persoanele în vârstă, pot cădea.
Pentru evitarea incidentelor provocate de ghețuș, meteorologii recomandă să nu ieșiți din casă fără strictă necesitate. Dacă vă deplasați pe trotuare, dați dovadă de maximă prudență și faceți pași mărunți. De asemenea, mențineți echilibrul cu ajutorul mâinilor.
Cei care se află în traficul rutier sunt îndemnați să circule cu viteză redusă, atât în localităţi, cât şi în afara lor.
De asemenea, se recomandă echiparea maşinilor cu pneuri corespunzătoare şi folosirea preponderentă a frânei de motor, precum și păstrarea distanţei suficiente între vehicule, pentru a putea opri maşina în siguranţă.
Astăzi vremea în Moldova este determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală. Cerul este noros, fără precipitații esențiale, iar pe alocuri se va forma ghețuș. Vântul suflă slab, conform prognozei meteo publicate de Serviciul Hidrometeorologic de Stat.
Pe 30 decembrie, ziua se așteaptă maxime între -3 și +2 grade Celsius.
Последствия снегопада в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 30.12.2021
Cum va fi vremea în ultimele zile din acest an: Prognozele meteorologilor
Mai exact, în data de 30 decembrie, în Chișinău și la Bălți vom avea temperaturi de până la zero grade. În sudul Moldovei mercurul din termometre va oscila între -1 și +2 grade, iar în raioanele de centru între -2 și +1 grad Celsius, anunță meteorologii.
Fluxul de știri
0