Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Scumpire semnificativă a carburanților la sfârșit de an: ANRE a afișat noi prețuri plafon

© AFP 2024 / FADEL SENNAcarburanți
carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 30.12.2021
Abonare
ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru 31 decembrie - cât ar putea costa benzina și motorina.
CHIȘINĂU, 30 dec - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri plafon la carburanți. Astfel, mâine benzina și motorina s-ar putea scumpi.
Din data de 2 septembrie, ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile variază de la o zi la alta.

Prețul plafon ANRE pentru benzină și motorină - 31 decembrie

Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 este de 20 de lei și 62 bani pentru un litru, fiind cu 11 bani mai mare decât cel afișat pentru data de 30 decembrie. Prețul plafon la motorină va crește cu 10 bani și va costa 17 lei și 35 bani.
De menționat că produsele petroliere s-au scumpit pe parcursul lunilor septembrie - octombrie. Însă pe parcursul lunii noiembrie s-a atestat o scădere ușoară a prețurilor la combustibil. În ultimele două săptămâni, prețul variază de la o zi la alta, astăzi înregistrând o creștere semnificativă.
În prezent, prețurile la carburanți (benzină și motorină) pe piața internațională înregistrează nivelul maxim din ultimii ani. Totodată, ANRE constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale a Republicii Moldova în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial, pe parcursul lunii octombrie, prețul maxim calculat de către ANRE.
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 30.12.2021
Economie
Cu cât poate fi cumpărat euro și dolarul: Cursul valutar BNM
Fluxul de știri
0