Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rezervele internaționale ale Rusiei au ajuns la un nou record istoric

© AP Photo / LM OteroДолар
Долар  - Sputnik Moldova, 1920, 30.12.2021
Abonare
Rezervele internaționale ale Rusiei au atins un nivel record, anunță Banca Centrală Rusă.
BUCUREȘTI, 30 dec – Sputnik. Între 17 și 24 decembrie rezervele internaționale al Rusiei au crescut cu 0,7 la sută, ajungând la un nivel record de 630,5 miliarde de dolari, informează Banca Centrală a Rusiei.
Recordul anterior a constituit 626,3 miliarde de dolari – fiind înregistrat în premieră pe 19 noiembrie și s-a repetat pe 17 decembrie.
“Volumul rezervelor internaționale pe 24 decembrie constituie 630,5 miliarde de dolari, crescând timp de o săptămână cu 4,2 miliarde de dolari, sau cu 0,7 la sută, preponderent în urma reevaluarea pozitivă și procurare a valutei în condițiile regulei fiscale”, se menționează în mesajul instituției.
Rezervele internaționale ale Rusiei reprezintă active străine foarte lichide, aflate la dispoziția Băncii Rusiei și a guvernului Rusiei. Rezervele sunt alcătuite din aur monetar, drepturi speciale de tragere (DST), poziție de rezervă în FMI și mijloace în valută străină (restul activelor de rezervă).
În anul 2020 rezervele internaționale ale Rusiei au crescut cu 7,5 la sută și la 1 ianuarie a anului curent au constituit 595,8 miliarde de dolari.
Здание Министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве. - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2021
Rusia
Moscova: Amplasarea rachetelor NATO în Georgia – o „linie roșie”
Fluxul de știri
0