Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Care este situația pe drumurile din Chișinău: Cum circulă transportul public

© Sputnik / Alexandr SvyazinКишинев после снегопада
Кишинев после снегопада - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2021
Abonare
Ninsorile din ultimele zile au dat mari bătăi de cap locuitorilor din Chișinău. Primăria Capitalei anunță că muncitorii continuă și azi lucrările de deszăpezire.
CHIȘINĂU, 29 dec – Sputnik. Autoritățile municipale au anunțat că transportul public circulă pe toate rutele municipale, fără abateri majore de la program. Pe linii au fost scoase 309 troleibuze şi 111 autobuze. Pe străzi se circulă în condiții de iarnă, însă toate drumurile din Capitală și accese spre suburbii sunt practicabile.
Pe parcursul nopții au activat la curățarea drumurilor peste 50 de utilaje cu lamă și perie. Au fost împrăștiate 462 de tone de material antiderapant și 30 de tone de sare.
De asemenea, 411 muncitori lucrează la deszăpezirea manuală a curților blocurilor. Aceștia asigură accesul în blocurile de locuit și la platformele de colectare a deșeurilor.
Totodată, primarul Capitalei a chemat agenții economici din Chișinău să dea dovadă de responsabilitate și să intervină la deszăpezire și combaterea poleiului pe teritoriile administrate.
Automobiliștii sunt îndemnați să evite parcarea mașinilor pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util.
Fluxul de știri
0