Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Salvatorii în acțiune: Câte mașini au scos de prin nămeți

© Photo : Telegram / IGSU al MAI al RMСпасатели и пожарные борются с обильным снегопадом
Спасатели и пожарные борются с обильным снегопадом - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2021
Abonare
Zeci de salvatorii au intervenit în ultimele 24 de ore în misiuni de tractare și deblocare a mijloacelor de transport. Angajații IGSU au acordat ajutor oamenilor aflați în dificultate.
CHIȘINĂU, 29 dec - Sputnik. În ultimele 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în 17 misiuni de deblocare și tractare a mijloacelor de transport, care au rămas blocate printre nămeți. Salvatorii au participat la deblocarea a 30 de autovehicule printre care ambulanțe, autocare dar și vehicule de mare tonaj.
IGSU a pus în aplicare și autovehiculele șenilate. Acestea au reușit să ajungă la două familii din Nisporeni și Căușeni pentru a le oferi produse alimentare.
De intervenția salvatorilor a fost nevoie în localitatea Semeni, raionul Ungheni, după ce o ambulanță s-a împotmolit în zăpadă. O intervenție similară a avut loc și în localitatea Pănășești, raionul Strășeni. Datorită ajutorului oferit de salvatori ambulanța a reușit să ajungă la pacient la timp.
Șase autocamioane au fost tractate de angajații IGSU după ce acestea au rămas blocate pe strada Calea Ieșilor din Chișinău. Alte șapte camioane au fost deblocate de pe strada Calea Orheiului.
Trei echipe mobile IGSU în comun cu polițiști, carabinieri și polițiști de frontieră au patrulat zonele cu risc sporit. Echipele au circulat pe parcursul nopții pe traseele Chișinău- Căușeni, Chișinău – Leușeni, Chișinău – Hâncești.
42 de salvatori cu 17 unități de tehnică a intervenit în ultimele 24 de ore în misiuni de tractare, deblocare a mijloacelor de transport, dar și ajutor acordat oamenilor aflați în dificultate.
Fluxul de știri
0