Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Va fi sau nu avantajoasă aplicarea la programul „Prima Casă” în 2022: Ce spune Guvernul

© Sputnik / Miroslav RotariМногоэтажный жилой дом
Многоэтажный жилой дом  - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guvernul a stabilit mărimea marjei maxime pe care creditorii o pot aplica la creditele garantate de stat în cadrul programului „Prima Casă”, în anul 2022.
CHIȘINĂU, 29 dec - Sputnik. Anul viitor, mărimea marjei maxime pe care creditorii o pot aplica la creditele garantate de stat în cadrul Programului „Prima Casă” va rămâne la nivelul anului curent, până la 3% anual. O hotărâre în acest sens a fost luată astăzi de către Cabinetul de Miniștri.
Astfel, marja de 3% anual se va aplica pentru contractele de credit încheiate, începând cu data de 01 ianuarie 2022.
„Marja de 3% anual, va permite băncilor comerciale participante în cadrul Programului de stat ”Prima casă” să-și acopere costurile suportate pentru creditul ipotecar „Prima Casă”, precum și să acorde creditul Prima Casă pentru perioada de până la 25 ani, termen stabilit în conformitate cu cadrul normativ în vigoare”, se menționează în Hotărâre.
Amintim că programul de stat „Prima Casă” a fost lansat în martie 2018. În prezent, creditele ipotecare sunt acordate prin intermediul a șase bănci comerciale.
Prin intermediul programului, până în prezent, au fost procurate 7 553 locuințe.
Младенец - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2021
Societate
Decis: Indemnizația unică la naștere va crește în 2022
Fluxul de știri
0