Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Noi prețuri plafon la carburanți: Cât ar putea costa mâine benzina și motorina

© AFP 2022 / RONALDO SCHEMIDTcarburanți
carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru 30 decembrie - cât ar putea costa benzina și motorina.
CHIȘINĂU, 29 dec - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri plafon la carburanți. Astfel, mâine benzina și motorina s-ar putea scumpi.
Din data de 2 septembrie, ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile variază de la o zi la alta.

Prețul plafon ANRE pentru benzină și motorină - 30 decembrie

Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 este de 20 de lei și 51 bani pentru un litru, fiind cu 3 bani mai mare decât cel afișat pentru data de 29 decembrie. Prețul plafon la motorină va crește cu un ban și va costa 17 lei și 25 bani.
De menționat că produsele petroliere s-au scumpit pe parcursul lunilor septembrie - octombrie. Însă pe parcursul lunii noiembrie s-a atestat o scădere ușoară a prețurilor la combustibil. În ultimele două săptămâni, prețul variază de la o zi la alta, astăzi fiind într-o ușoară creștere.
În prezent, prețurile la carburanți (benzină și motorină) pe piața internațională înregistrează nivelul maxim din ultimii ani. Totodată, ANRE constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale a Republicii Moldova în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial, pe parcursul lunii octombrie, prețul maxim calculat de către ANRE.
Bалютный курс - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2021
Analize și opinii
Valuta vândută de moldoveni – în scădere cu 40%: Ce se întâmplă – expert
Fluxul de știri
0