Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fostul președinte Igor Dodon s-a prezentat la Procuratura Generală - Video

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon la Procuratura Generală
Igor Dodon la Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ex-președintele Igor Dodon a fost citat astăzi din nou la Procuratură pentru audieri în dosarul Energocom.
CHIȘINĂU, 29 dec – Sputnik. Igor Dodon a ajuns la Procuratura Generală, unde a fost citat pentru audieri.
Anterior, ședința era planificată pentru data de 27 decembrie, însă aceasta a fost amânată pentru astăzi, în baza cererii depuse de avocatul ex-președintelui.
”Acțiunile de urmărire planificate pentru astăzi 27 decembrie 2021, ora 09.00, cu participarea domnului Igor Dodon, au fost amânate în baza cererii depuse de avocatul acestuia. Prin urmare, acțiunile de urmărire penală urmează a fi efectuate la 29 decembrie 2021 ora 11:00”, a declarat pentru Sputnik Moldova purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale Marina Cherpec.
Procuratura Generală a anunțat că Igor Dodon este așteptat pe 27 decembrie la audieri în dosarul penal al SA Energocom privind achiziția de energie electrică în perioada 2008-2009. Ulterior, Dodon a venit cu o reacție prin care a informat că la acel moment nu primise nicio înștiințare oficială privind audierea sa, dar, dacă o va primi, cu siguranță se va prezenta la Procuratură.
Președintele de onoare al PSRM a precizat că subiectul Energocom ar fi fost examinat demult și că nu ar conține nimic dubios în privința sa.
„Subiectul Energocom, despre care se vorbește, are deja vreo 13 ani vechime - din anii 2008-2009, a fost demult analizat din toate unghiurile și consumat, acest subiect nu conține absolut nimic dubios și incriminator în privința mea personal. S-a încercat și pe timpul statului capturat de Plahotniuc, pe timpul AIE1 și AIE2, sa fie plămădit ceva din acest caz. E un subiect la fel de steril ca acuzația că aș fi ocupat nelegal funcția de președinte al Federației de Șah, concomitent cu cea de șef de stat. Toate însă au fost puse la locul lor, totul a fost conform legii”, a mai scris Dodon.
Politicianul a mai adăugat că este sigur că aceasta este o încercare a guvernării de a distrage atenția de la problemele societății cum ar fi tarifele, prețurile mari, alegerile de la Bălți și căderea PAS-ului în sondaje.
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2021
Societate
Dodon nu s-a prezentat la Procuratura Generală: Care este cauza
Fluxul de știri
0