Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Deputat rus: Borrell se manifestă ca un politician neserios

© AP Photo / Francisco SecoJosep Borrell
Josep Borrell - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2021
Abonare
Parlamentarul rus a menționat că șeful diplomației UE s-a manifestat ca un politician “neserios, nesigur”.
CHIȘINĂU, 29 dec – Sputnik. Uniunea Europeană s-a sprijinit întotdeauna pe NATO și SUA, declarația Înaltului Reprezentant al UE pentru Politica Externă și Securitatea Comună, Josep Borrell, despre dorința Rusiei de a purta negocieri cu privire la securitate fără UE este lipsită de seriozitate – Rusia întotdeauna este deschisă pentru dialog, a declarat agenției RIA Novosti membrul comisiei Dumei de Stat pentru securitate și combaterea corupției, Adalbi Șhagoșev.
Într-un interviu oferit ziarului Welt, șeful diplomației UE, Josep Borrell, a declarat că inițiativele Rusiei cu privire la garanțiile de securitate sunt inacceptabile. De asemenea, acesta a acuzat Rusia că “vrea să poarte negocieri cu privire la arhitectura securității europene fără participarea Uniunii Europene”.
“În cazul dat Borrell se comportă ca un politician întru totul neserios, nesigur... De fiecare dată, când am discutat cu UE despre aspectele ce țin de securitate, s-au sprijinit pe NATO și SUA, redirecționându-ne la ei. Ce vor acum?”, a declarat Șhagoșev.
Politicianul a subliniat că mai devreme UE “insista să examinăm problemele” cu SUA și NATO, iar acum “se agită, amintindu-și de mândria lor”.
“După negocieri îndelungate și cu UE, și cu state europene în mod separat, ne-am convins că în realitate ei nu adoptă niciun fel de decizii de sine stătător, fără NATO și SUA, fapt despre care au declarat deschis, iată de ce vom purta acum o discuție cu alianța și Statele Unite”, constată parlamentarul.
De asemenea, el a menționat că Rusia este deschisă pentru un dialog cu UE, “însă orice discuții vor fi purtate reieșind din interesele naționale ale Federației Ruse”.
Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și de Securitate al UE și vicepreședinte al Comisiei Europene, Josep Borrell - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2021
Editoriale
Cum intenționează Uniunea Europeană să dezintegreze Rusia
Fluxul de știri
0