Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Test HIV și amprente digitale - noi condiții pentru imigranți în Rusia

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaImigranți la Moscova
Imigranți la Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2021
Abonare
Patenta de muncă le va fi oferită imigranților sub formă unui card electronic, cu CIP, care va conține datele biometrice ale persoanei.
CHIȘINĂU, 29 dec – Sputnik. Începând cu data de 29 decembrie, pentru imigranții de muncă dar și străinii care se vor afla în Rusia mai mult de 90 de zile intră în vigoare noi reguli, transmite RIA Novosti.
Astfel, imigranții și străinii au fost obligați să facă testul HIV, narcologic și la un șir de alte boli infecțioase. Testul HIV trebuie efectuat obligatoriu pe teritoriul Rusiei. Certificatele vor fi valabile timp de un an, la expirarea termenului acestea vor trebui repetate.
"Cetățenii străini respectivi vor prezenta un act de identitate recunoscut de către Federația Rusă, precum și certificatul care privind lipsa boli provocate de virusul imunodeficienței umane (HIV), precum și alte documente care confirmă investigarea medicală conform paragrafului 18 al acestui articol", este precizat în document.
De asemenea, cetățenii străini veniți în Rusia pentru mai mult de 90 de zile sunt obligați să se fotografieze și să efectueze înregistrarea dactiloscopică în timp de 90 de zile din momentul intrării în țară, iar imigranții de muncă trebuie să facă asta în termen de 30 de zile sau la primirea actelor de angajare la muncă.
"Cetățenii străini care vin în Federației Rusiei pentru un termen mai mare de 90 de zile, în alte scopuri decât realizarea unei activități de muncă, vor fi supuși obligatoriu înregistrării dactiloscopice de stat și fotografierii în timp de 90 de zile din momentul intrării în Federația Rusă", mai este menționat în document.
Totodată, pentru cetățenii străini care au venit să muncească în Rusia este obligatorie fotografierea și dactiloscopia în termen de 30 de zile din momentul intrării pe teritoriul țării sau în momentul solicitării patente de muncă sau obținerii permisului de muncă.
Începând cu data de 29 decembrie 2021 autoritățile ruse vor elibera patente de muncă sub formă de carduri electronice, care vor conține date privind amprentele digitale și biometria facială.
Gară, Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2021
Rusia
Imigranții ilegali ar putea fi expulzați din Rusia
Fluxul de știri
0