Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Berlinul salută inițiativele diplomatice de stabilire a contactelor cu Rusia

© AP Photo / Michael SohnBundestag, Berlin, Germania
Bundestag, Berlin, Germania - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2021
Abonare
Guvernul Germaniei salută seria de initiative de stabilire a contactelor cu Rusia, a declarant purtătorul de cuvânt al executivului de la Berlin.
BUCUREȘTI, 29 dec – Sputnik. Cabinetul de miniștri ai Germaniei salută seria de inițiative diplomatice de stabilire a contactelor cu Rusia, se pronunță pentru reglementarea conflictului din Ucraina prin metode diplomatice, a declarat în cadrul unui briefing susținut la Berlin adjunctul purtătorului de cuvânt al executivului german, Wolfgang Buchner.
“Există o serie de negocieri care urmează să aibă loc acum. Prima ... – e discuția la Geneva, între SUA și Rusia, e invitația la discuții în Consiliul Rusia – NATO. Totodată, între Germania și Rusia s-a convenit asupra negocierilor între consilierii pentru politica externă (a cancelarului german), Jens Plötner, și responsabilul de problema ucraineană, Dmitri Kozak. Ministrul Afacerilor Externe al Germaniei a anunțat o întrevedere cu ministrul de Externe Serghei Lavrov în perioada următoare, sunt planificate negocieri pe platforma OSCE. E clar că există o serie de inițiative diplomatice și acest lucru corespunde dorinței guvernului federal de a reduce gradul de tensionare pe căi diplomatice”, a declarat Buchner.
Fluxul de știri
0