Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Piața imobiliară din Chișinău - cine cumpără apartamente noi

© Sputnik / OsmatescoЖилой дом
Жилой дом - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2021
Abonare
Cum poate fi explicat faptul că în Moldova există cerere pentru apartamente noi chiar dacă moldovenii pleacă în masă peste hotare.
CHIȘINĂU, 28 dec - Sputnik. În pofida depopulării țării și a plecării în masă a moldovenilor peste hotare, în continuare există cerere pentru apartamentele din Chișinău, oamenii cumpără imobile chiar dacă prețurile sunt pipărate. De ce se întâmplă acest lucru – asta a explicat, în studioul Sputnik Moldova, expertul în domeniul imobiliar Ilia Dopivnik.
Potrivit interlocutorului, Chișinăul se extinde.

"Capitala se schimbă, orașul devine mai frumos: parcurile sunt amenajate, iar drumurile sunt reparate. De ce orașul a început să se mărească anume la periferii? Pentru că nu se mai permit construcții în centrul Capitalei, care și așa este destul de aglomerat", a spus Sopivnik.

După cum a menționat expertul, populația Chișinăului crește.

Erau 700 de mii, dar iată că deja sunt 800 de mii și în curând vom avea un milion. . Acest lucru este unul normal. Dacă într-un oraș infrastructura este mereu în dezvoltare, atunci, cu siguranță, îți dorești să locuiești acolo, iar din acest motiv, desigur, Chișinăul se lărgește", susține Ilia Sopivnik.

Expertul a atras atenția și asupra faptului că 80 la sută din tranzacțiile imobiliare din Moldova au loc în Capitală.
"Pe lângă cei care își vând locuințele și pleacă peste hotare, sunt și acei care vin din regiuni în Chișinău pentru a locui", a conchis expertul imobiliar.
Boom pe piața imobiliară: Ce se va întâmpla cu prețul apartamentelor în 2022 - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2021
Video
Boom pe piața imobiliară: Ce se va întâmpla cu prețul apartamentelor în 2022
Fluxul de știri
0