Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

MAE rus a dezvăluit agenda negocierilor cu SUA privind garanțiile de securitate

© Sputnik / Дмитрий Паршин / Accesați arhiva multimediaCapitoliul
Capitoliul - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Viceministrul de Externe Reabkov: în cadrul negocierilor cu SUA trebuie discutate garanțiile de securitate.
CHIȘINĂU, 28 dec – Sputnik. Rusia le-a transmis Statelor Unite considerentele sale cu privire la garanțiile de securitate, dar Washingtonul vorbește despre niște abstracții, este nevoie de lucruri concrete, a declarat pentru RIA Novosti viceministrul rus de Externe Serghei Reabkov.
Anterior, Agențiile France-Presse și Reuters au comunicat, cu referire la un reprezentant al Casei Albe, că negocierile dintre Rusia și Statele Unite vor avea loc pe 10 ianuarie, consultările Rusiei cu NATO - pe 12 ianuarie, iar a doua zi va fi programată întâlnirea reprezentanților Moscova cu OSCE. Potrivit funcționarului american, conversația va fi dedicată „controlului înarmărilor și Ucrainei”.
"În ceea ce ține de formatul bilateral cu Statele Unite, am transmis oficial propunerile noastre privind agenda. Acum vedem referiri la reprezentanți anonimi ai administrației SUA despre faptul că ei presupun să discute și despre Ucraina, și despre controlul armamentelor. Ce înseamnă controlul armamentelor? Este o abstractizare”, a menționat Reabkov.
El a subliniat că trebuie să fie discutate proiectele concrete pe care le-a prezentat Rusia.
"Aceasta este agenda, asupra acesteia trebuie să ne concentrăm. Pentru aceasta sunt lansate negocieri și colegii noștri de la Washington trebuie să pornească anume de la asta", a conchis diplomatul.
Pe 17 decembrie, Rusia a publicat proiecte de acorduri cu Statele Unite ale Americii și înțelegerii cu statele membre NATO, care includ printre altele prevederi privind garanțiile reciproce de securitate în Europa, nedesfășurarea rachetelor cu rază medie și mai mică de acțiune în zona de atingere reciprocă și renunțarea la extinderea în continuare a Alianței Nord-Atlantice, inclusiv din contul fostelor republici ale URSS.
După cum a declarat viceministrul rus de externe Serghei Ryabkov pentru RIA Novosti, în lipsa unei reacții, este posibilă o nouă rundă de confruntare.
NATO - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2021
Internațional
Casa Albă spune în ce dată va avea loc ședința Consiliului Rusia – NATO
Fluxul de știri
0