Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Atenție dacă aveți acest simptom – probabilitate mare de Omicron

© REUTERS / Dado Ruvic/IllustrationТест на COVID-19 на фоне надписи "Омикрон"
Тест на COVID-19 на фоне надписи Омикрон - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2021
Abonare
Savanții au stabilit care este primul simptom care se manifestă în cazul infecției cu Omicron.
Chișinău, 28 dec – Sputnik. Vocea răgușită fără un motiv evident poate semnala infecția cu tulpina omicron a coronavirusului. Ziarul britanic The Sun scrie despre asta cu referire la directorul general al celei mai mari companii private de asigurări de sănătate din Africa de Sud, Discovery Health, Rain Roach.

Potrivit specialistului, care este citat de RIA Novosti, acest simptom poate apărea chiar înainte ca pacientul să simtă primele semne ale bolii.

În cele mai multe cazuri, răgușeala este însoțită un disconfort în gât mai degrabă decât de durerea în gât, care este caracteristică variantei deltă.
Semnele de infecție cu tulpina omicron includ, de asemenea, congestie nazală, tuse uscată și durere în regiunea lombară.
O nouă variantă a SARS-CoV-2 a fost descoperită pentru prima dată în Botswana și Africa de Sud, la sfârșitul lunii noiembrie. Conține zeci de mutații în proteina S, de care agentul patogen are nevoie pentru a infecta celulele. Potrivit datelor preliminare, s-a dezvoltat la o persoană cu un sistem imunitar slăbit - probabil infectată cu HIV.
Organizația Mondială a Sănătății a desemnat B.1.1.529 drept motiv „de îngrijorare” și l-a numit „omicron” după a 15-a literă a alfabetului grec.
După cum a remarcat directorul Centrului Gamaleya, Alexander Gintsburg, pacienții vaccinați au o boală ușoară.
Fluxul de știri
0