Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Atenție, șoferi: ANRE a afișat noi prețuri plafon la benzină și motorină

© Sputnik / Alexey Kudenko / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2021
Abonare
ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru 29 decembrie - cât ar putea costa benzina și motorina.
CHIȘINĂU, 28 dec - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri plafon la carburanți. Astfel, mâine benzina s-ar putea scumpi, iar motorina - ieftini.
Din data de 2 septembrie ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile variază de la o zi la alta.

Prețul plafon ANRE pentru benzină și motorină - 29 decembrie

Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 este de 20 de lei și 48 de bani pentru un litru, fiind cu un ban mai mare decât cel afișat pentru data de 28 decembrie. Prețul plafon la motorină va scădea cu un ban și va costa 17 lei și 24 de bani.
De menționat că produsele petroliere s-au scumpit pe parcursul lunilor septembrie - octombrie. Însă pe parcursul lunii noiembrie s-a atestat o scădere ușoară a prețurilor la combustibil. Și astăzi prețul motorinei a fost afișat mai mic decât cel din ziua de ieri, după ce de mai bine de o săptămână prețurile la carburanți înregistrau o creștere.
În prezent, prețurile la carburanți (benzină și motorină) pe piața internațională înregistrează nivelul maxim din ultimii ani. Totodată, ANRE constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale a Republicii Moldova în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial, pe parcursul lunii octombrie, prețul maxim calculat de către ANRE.
Бензокалонка - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2021
Societate
Moratoriu la construcția benzinăriilor: Decizii ce vizează piața produselor petroliere
Fluxul de știri
0