Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Îngrijorarea experților: varianta "Alpha" a virusului COVID-19 ar putea evolua periculos

© REUTERS / NEXU Science CommunicationКоронавирус под микроскопом
Коронавирус под микроскопом - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2021
Abonare
Cercetătorii au identificate urme ale proteinei specifice variante " Delta" și "Omicron" ale virusului SARS-CoV-2 în tulpina anterioară, "Alpha".
CHIȘINĂU, 27 dec - Sputnik. În urma evoluției și a mutațiilor, varianta "Alpha" a COVID-19 a început să producă mai multă proteină specifică celor două două tulpine apărute ulterior - "Delta" și "Omicron". Aceste "proteine antagoniste" reduc semnificativ sistemul imunitar al organismului.
La această concluzie au ajuns cercetătorii britanici, care au au efectuat cercetări împreună cu colegii din cadrul Institutului pentru Bioștiință a Universității din California, San Francisco.
Concluziile cercetărilor științifice au fost publicate în revista de specialitate Nature, informează Ria Novosti.
Potrivit publicației, proteina N, Orf6 și Orf9b, produsă de către tulpina în evoluție "Apha" permite evitarea senzorilor care se află în celulele tractului respirator. Anume datorită acestor senzori, celulele pot, la timp, produce proteine care răspund la atacul virusului COVID-19.

"Această nouă descoperire a fost prima care a dezvăluit evoluția crescută a proteine antagoniste în orice virus și prima care indică mutații ale SARS-Cov-2 ce cresc contagiozitatea, dar fără implicarea proteinei spike (virus)", sunt de părere experții.

În urma cercetărilor s-a stabilit că din cauza acestor mutații, tulpina "Alpha" acolește mai bine răspunsul imun al organismului decât varianta clasică a virusului COVID-19.
"În timpul investigațiilor, echipa de experți, a identificat faptul că, unele mutații ale tulpinei "Alpha" se regăsesc și în cele de tip "Delta" și "Omicron"", au menționat experții.
Fluxul de știri
0