Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Carburanții se scumpesc din nou: Cât ar putea costa benzina și motorina mâine

© Sputnik / Mihai Carauscarburanți
carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru 28 decembrie - cât ar putea costa benzina și motorina.
CHIȘINĂU, 27 dec - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri plafon la carburanți. Astfel, mâine benzina și motorina s-ar putea scumpi.
Din data de 2 septembrie ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile variază de la o zi la alta.

Prețul plafon ANRE pentru benzină și motorină - 28 decembrie

Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 este de 20 de lei și 47 bani pentru un litru, fiind cu 6 bani mai mare decât cel afișat pentru data de 27 decembrie. Prețul plafon la motorină va crește cu 5 bani și va costa 17 lei și 25 bani.
De menționat că produsele petroliere s-au scumpit pe parcursul lunilor septembrie - octombrie. Însă pe parcursul lunii noiembrie s-a atestat o scădere ușoară a prețurilor la combustibil. În ultimele două săptămâni, prețul variază de la o zi la alta, astăzi fiind într-o ușoară creștere.
În prezent, prețurile la carburanți (benzină și motorină) pe piața internațională înregistrează nivelul maxim din ultimii ani. Totodată, ANRE constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale a Republicii Moldova în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial, pe parcursul lunii octombrie, prețul maxim calculat de către ANRE.
Бензокалонка - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2021
Societate
Moratoriu la construcția benzinăriilor: Decizii ce vizează piața produselor petroliere
Fluxul de știri
0