Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Certificate false de vaccinare împotriva COVID-19 depistate la frontiera de stat

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPolițist de frontieră cu binoclu
Polițist de frontieră cu binoclu - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2021
Abonare
Șapte certificate de vaccinare false COVID-19 a fost depistate, în ultimele 72 de ore, la cetățenii care intenționau să intre în Moldova.
CHIȘINĂU, 27 dec - Sputnik. Polțiștii de frontieră moldoveni au identificat șapte certificate false de vaccinare împotriva COVID-19 pe care le-au depistat la persoanele ce își doreau să ajungă pe teritoriul Republicii Moldova.
Trei cazuri s-au produs în zona de Sud a țării, iar suspecții sunt originari din raioanele Briceni, Bălți și municipiul Chișinău. Certificate prezentate de aceștia ar fi avut semne de falsificare, iar în urma verificărilor s-a stabilit faptul că deținătorii nici măcar nu se aflau în țară în momentul în care s-ar fi vaccinat.
Alte patru cazuri au avut loc la frontiera Vest. Și de această dată, persoanele nu au fost în țară la data imunizării. Tot aici, polițiștii de frontieră au depistat și un test cu rezultat negativ la COVID-19 fals.
În toate cele opt cazuri, oamenii legii au întocmit câte un proces verbal de constatare a ilegalităților. Potrivit Poliției de Frontieră investigațiile vor continua până la elucidarea circumstanțelor și tragerea la răspundere a persoanelor implicate.
Fluxul de știri
0