Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe ambulanțe, blocate în nămeți: Nu puteau ajunge la pacienți

© Sputnik / Anatolii Kiriakambulanță
ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2021
Abonare
Mai multe ambulanțe nu au putut ajunge la pacienți din cauza drumului înzăpezit.
CHIȘINĂU, 27 dec - Sputnik. Trei ambulanțe nu au reușit să ajungă la pacienți din cauza drumului înzăpezit. A fost nevoie de intervenția pompierilor și salvatorilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
De ajutorul angajaților IGSU a fost nevoie în satul Ciucur-Mingir, raionul Cimișlia, unde a fost deblocată o ambulanţă. Unitatea medicală a fost tractată, iar pacientul a fost ajutat de salvatori să ajungă la echipajul medical. Alte două ambulanțe au fost deszăpezite și tractate de către angajații Inspectoratului, în raioanele Caușeni și Călărași.
Totodată, efectivul Direcției Regionale Cautare-Salvare №1 din municipiul Chișinău împreună cu efectivul gărzii Detașamentului de salvatori și pompieri Buiucani, au lucrat pentru tractarea unui TIR cu greutatea de 25 de tone. Acesta a rămas blocat într-o gură de canalizare, după ce s-a surpat asfaltul. Pompierii au reușit deblocarea acestuia, iar ulterior autoturismul de tonaj și-a continuat drumul.
Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore, angajații IGSU au intervenit în 33 situații de risc. În contextul condițiilor de iarnă salvatorii îndeamnă conducătorii auto să-și echipeze corespunzător mijloacele de transport cu pneuri de iarnă. La fel, șoferii trebuie să dețină lopată și lanțuri.
Șoferii sunt rugați să respecte regimul de viteză. În situațiile excepționale oamenii pot apela Serviciul 112.
Зима в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2021
Societate
Situația pe drumurile din Capitală: Cum se circulă la această oră
Fluxul de știri
0