Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

FOTO: Cele 158 de autobuze, procurate în 2021, au fost prezentate de municipalitate

© Sputnik / Miroslav RotariAutobuze noi
Autobuze noi - Sputnik Moldova, 1920, 26.12.2021
Abonare
Astăzi au fost prezentate cele 158 de autobuze procurate de primăria Capitalei pe parcursul acestui an.
CHIȘINĂU, 26 dec – Sputnik. La final de an, primarul Capitalei, Ion Ceban, a prezentat toate cele 158 de autobuze care au fost procurate de către municipalitate în 2021. Evenimentul a avut loc la Parcul Urban de Autobuze, acolo unde au fost expuse vehiculele.
"Valoarea totală a investiției în acest scop a constituit circa 315 milioane lei: 265 milioane lei pentru lotul de 100 autobuze noi ISUZU și 50 milioane lei pentru 58 autobuze cu parcurs, de model MAN, VOLVO și VDL", a scris Ceban pe Facebook.
Potrivit primarului, toate unitățile de transport achiziționate corespund înaltelor standarde de calitate, fiind dotate inclusiv cu sistem de aer condiționat și podea joasă cu platformă retractabilă pentru persoanele în cărucioare, prize și conectare la wi-fi.
"La ziua de azi, de către PUA au fost recepționate toate unitățile de transport și circulă pe toate rutele din oraș și suburbii, înlocuind o parte din mașinile vechi, care nu mai întrunesc condițiile tehnice necesare pentru exploatare", a mai scris Ceban.
Până la procurarea loturilor respective, Parcul Urban de Autobuze avea la balanța sa 125 unități de transport, doar 53 dintre acestea fiind în stare satisfăcătoare, iar 15 erau scoase din folosință.
Totodată, primarul a anunțat că pentru anul viitor au fost alocate din bugetul municipal alte 190 milioane lei pentru procurarea și asamblarea autobuzelor și troleibuzelor.
Fluxul de știri
0