Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Analist: Rusia a dat lovitura în aviatică, probleme pentru Boeing și Airbus

© Sputnik / Miroslav Rotariavion
avion - Sputnik Moldova, 1920, 26.12.2021
Abonare
Analistul politic Constantin Gheorghe explică felul în care și-a obținut Rusia independența în domeniul aviaticii și cum a devenit un rival pentru marile companii aeriene americane
BUCUREȘTI, 26 dec – Sputnik. Analistul Constantin Gheorghe le oferă cititorilor de pe pagina sa de facebook o lecție de independență. El începe prin a aminti de declarația unui oficial din Administrația Biden care amenința Rusia cu trimiterea în fața ”tribunalului” OMC, pe motiv de politică de substituire a importurilor cu producție națională, asta în timp ce rușilor, aflați sub sancțiuni, li se interzicea accesul la o mulțime de lucruri. Care era motivul?
Potrivit analistului, pe 25 decembrie a fost făcut primul zbor cu MC 21-300, avion rusesc care va fi, în perspectivă, un concurent extrem de serios și pentru Boeing, și pentru Airbus, dar mai ales pentru Boeing, aflat în dificultate.
El subliniază că în prezent, aripile acestui avion sunt fabricate în întregime în Rusia, cu materiale rusești!
”Cine crede că e nimic, să se mai gândească! Practic, cu accesul ne-controlat la materiale compozite, producția de drone rusești va exploda! Și nu doar de drone! Avioane, civile și militare, elicoptere, pale de elicopter, rachete, diverse componente de nave și de submarine, nimic nu mai poate fi controlat de adversarii Rusiei”, explică el.
Analistul atrage atenția că rușii nu sunt, totuși, chiar așa ușor de oprit și că iluzia încercuirii Rusiei este periculoasă. Iar faptul că sunt lucruri care ajung și la chinezi nu e tocmai o bucurie pentru americani, și nici pentru europeni, mai observă Constantin Gheorghe.
Fluxul de știri
0