Cum va fi vremea de Revelion: Vom avea sau nu zăpadă

© Sputnik / Mihai Caraussărbători de iarnă
sărbători de iarnă - Sputnik Moldova, 1920, 25.12.2021
Abonare
Au rămas zile numărate până la Revelion, iar meteorologii au anunțat cum va fi vremea în noaptea dintre ani.
CHIȘINĂU, 25 dec – Sputnik. Fiindcă Revelionul nu mai este atât de departe, meteorologii din Republica Moldova au venit cu o estimare meteo pentru sfârșitul acestui an și începutul anului 2022.

Prognoza meteo de Anul Nou

Astfel, în data de 31 decembrie, pe timpul zilei, vom avea în jur de 0 grade Celsius. Iar, în noaptea dintre ani temperatura aerului va oscila între 0 și +5 grade. În prima zi a anului 2022 mercurul din termometre va urca până la +10 grade Celsius, potrivit prognozei meteo prezentată de Serviciul Hidrometeorologic de Stat.
Totodată, pentru 31 decembrie, meteorologii anunță cer predominant noros, izolat vor cădea precipitații slabe. În ultima zi a anului 2021 vom mai avea parte izolat de ceață slabă, polei și ghețuș. În data de 1 ianuarie nu vor cădea precipitații esențiale.

Prognoza meteo pentru perioada 26 - 30 decembrie 2021

În această perioadă se vor atesta temperaturi de până la -9 grade Celsius pe timp de noapte. În data de 26 decembrie, pe timp de zi, valorile termice vor oscila între 0 și -4 grade Cesius. Cerul va fi predominant noros, temporar vor cădea precipitații slabe sub formă de ninsoare. Izolat va fi polei și ghețuș slab, iar vântul va sulfa din Nord-Este slab la moderat.
Un pic mai cald va fi pe 27 și 28 decembrie, când ziua termometrele vor indica de la -3 la +2 grade Cesius.
Miercuri, 29 decembrie temperatura va scădea până la -5 grade pe timp de zi. Iar în data de 30 decembrie vom avea în jur de 0 grade.
Crăciun, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 25.12.2021
Societate
De ce sărbătoresc moldovenii Crăciunul de două ori

Prognoza meteo de Crăciun pe stil nou

Pentru ziua de astăzi, meteorologii prognozează cer noros și sunt posibile precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare. După mai multe zile cu temperaturi scăzute, pe 25 decembrie acestea vor crește considerabil.
Serviciul Hidrometeorologic de Stat informează că pe 25 decembrie vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală. Vântul va bate moderat din sud vest.
Temperatura aerului ziua va oscila între +4..+9 grade Celsius. În raioanele de nord, termometrele vor indica +4..+7 grade Celsius. În raioanele centrale vor fi +5..+8 grade Celsius. La sudul țării mercurul în termometre va indica +6..+9 grade Celsius. În Capitală nu vor fi mai mult de +7 grade Celsius.
Fluxul de știri
0