Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Şocant: Tinerii britanici vor un Moș Crăciun homosexual, de culoare sau femeie – sondaj

Moș Crăciun - Sputnik Moldova, 1920, 25.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O majoritate a tinerilor britanici nu ar fi deranjaţi de un Moș Crăciun gay, de culoare sau femeie, arată un nou sondaj.
CHIȘINĂU, 25 dec – Sputnik, Doina Crainic. O majoritate a tinerilor britanici nu ar fi deranjaţi de un Moș Crăciun gay, de culoare sau femeie, în timp ce generația mai în vârstă preferă un Moș Crăciun tradițional, arată un nou sondaj.
„Vârsta constituie un factor cheie în rândul publicului larg, cei mai tineri britanici – cu vârsta între 18 și 24 de ani – preferând un Moș Crăciun gay cu 60% la 20%”, se arată într-un raport al YouGov, care a efectuat sondajul în perioada 14-15 decembrie.
Descoperirile arată că majoritatea britanicilor cu vârsta peste 65 de ani „nu pot tolera un Moș Crăciun homosexual, cu 58% până la 24%”.
Populația generală pare să fie împărțită în această chestiune, puțin mai mulți respondenți – 41% până la 39% – preferând în continuare un Moș Crăciun ca bărbat heterosexual, arată sondajul, citat de RT.
Un decalaj semnificativ mai mare poate fi observat în privinţa numărului celor care ar accepta ca Moș Crăciun să fie, de fapt, mamă și al celor care doresc ca el să rămână bărbat. Aproximativ 54% dintre cei 1.714 de britanici adulți care au participat la sondaj nu sunt pregătiți să accepte o femeie Moș Crăciun, deși această cifră crește în grupurile mai în vârstă, doar 27% susțin ideea. Britanicii mai tineri sunt mult mai toleranți: 45% sunt de acord ca Moș Crăciun să fie reprezentat ca femeie, în timp ce 31% nu sunt de acord cu asta.
Un pui de urangutan se joacă cu un costum de Crăciun la grădina zoologică Dvur Kralove nad Labem, Republica Cehă - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2021
Galerie foto
Și la ele e sărbătoare: Animale în costume festive
În ceea ce privește un Moș Crăciun non-alb, populația generală din Marea Britanie pare să accepte mai puțin această idee, nu numai în comparație cu grupa de vârstă a celor mai tineri, ci și cu americanii care au fost chestionați de YouGov anul trecut: doar jumătate dintre britanici (49-53%) spun că este în regulă ca moşul să aparțină oricărei etnii, în afară de cea albă.
„Dimpotrivă, în SUA două treimi (67%) acceptau un Moș Crăciun de culoare, iar 58-60% erau confortabili cu ideea unui Moş Crăciun asiatic sau din Orientul Mijlociu”, au spus cercetătorii.
Sondajul a fost realizat ca răspuns la o reclamă a serviciului poștal norvegian care îl înfățișa pe Moș Crăciun ca fiind un bărbat gay.
Fluxul de știri
0