Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doi moldoveni reținuți în Ucraina au fost predați autorităților naționale

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 25.12.2021
Abonare
Doi moldoveni care au fost reținuți în Ucraina au fost predați autorităților naționale. Iată ce fapte li se incriminează.
CHIȘINĂU, 25 dec - Sputnik. Doi moldoveni, care au ajuns ilegal în Ucraina prin regiunea transnistreană, au fost transmiși autorităților naționale pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale ce se impun. Mai mult că una din persoanele readmise este dată în căutare de către poliție.
Conform acordurilor de readmisie semnate între Republica Moldova și Ucraina, în punctul de trecere a frontierei Starokazacie (Ucraina) a avut loc întâlnirea polițiștilor de frontieră cu grănicerii ucraineni în scopul transmiterii a celor doi cetățeni moldoveni.
Din cercetările primare, bărbații sunt locuitori ai raioanelor Dubăsari și Criuleni, cu vârste de 19 și 48 de ani.
Potrivit Poliției de Frontieră, pe 21 decembrie, persoanele au traversat ilegal hotarul moldo-ucrainean, prin regiunea transnistreană, fiind reținuți pe teritoriul Ucrainei. În cadrul verficărilor suplimentare s-a stabilit că în baza de date tânărul figura ca dat în urmărire de către Inspectoratul de Poliție Dubăsari. Cel de-al doilea cetățean moldovean este cercetat în stare de libertate.
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2021
Coronavirus
Veți prezenta un test PCR dacă reveniți din aceste țări: Lista actualizată
Fluxul de știri
0