Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Falsificau și vindeau certificate COVID-19: Ce au descoperit oamenii legii la bănuiți

© AFP 2024 / ERIC LALMANDCertificat de vaccinare electronic
Certificat de vaccinare electronic - Sputnik Moldova, 1920, 25.12.2021
Abonare
Oamenii legii au destructurat o nouă rețea specializată în falsificarea certificatelor de vaccinare împotriva COVID-19.
CHIȘINĂU, 25 dec – Sputnik. O altă rețea specializată în falsificarea și vânzarea certificatelor COVID-19 a fost destructurată de către oamenii legii.
În urma perchezițiilor efectuate la bănuiți, forțele de ordine au depistat și ridicat 32 de consimțăminte pentru acord la imunizare împotriva COVID-19, două certificate de vaccinare și jurnalul cu înscrieri ale persoanelor care ar fi fost deja vaccinate, toate aveau însemnele IMSP Mărculești din raionul Florești.
”La baza demascării acestui grup infracțional a fost complexul de măsuri operative, desfășurat pe faptul depistării certificatelor COVID-19 falsificate în punctele de trecere a frontierei de stat”, este menționat în comunicatul emis de Poliția de frontieră.
Totodată, polițiștii de frontieră au stabilit că această rețea dispunea de tehnică modernă specială pentru imprimarea și prelucrarea imaginilor, cu ajutorul căreia elaborau documentele solicitate. Membrii grupului lucrau după o schemă bine gândită, fiecare își avea rolul său în emiterea acestor documente.
Pe acest caz, oamenii legii au inițiat o cauză penală. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele documentate riscă până la 5 ani de închisoare.
reținere - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2021
Societate
Un medic de familie, reținut în dosarul certificatelor de vaccinare false
În luna noiembrie, oamenii legii au destructurat o altă rețea specializată în falsificarea certificatelor împotriva COVID-19. Atunci, au avut loc percheziții la mai multe instituții medicale din țară.
Drept urmare, trei persoane, printre care un medic de familie din Stăuceni, au fost reținuți pe acest caz.
Fluxul de știri
0