Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce amendă riști dacă tai ilegal brazi în perioada sărbătorilor de iarnă

© Sputnik / Mihai CarausBrazi, imagine simbol
Brazi, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 25.12.2021
Abonare
Odată cu venirea sărbătorilor de iarnă, oamenii încep a căuta cel mai frumos pom de Crăciun, iar deseori decid să îl taie ilegal pentru al pune în casă. Iată ce amendă poți primi pentru asta.
CHIȘINĂU, 25 dec - Sputnik. În ajunul sărbătorilor de iarnă, Agenţia „Moldsilva” atenţionează că tăierile ilicite a pinului, molidului sau a oricăror conifere din fondul forestier se sancţionează drastic. Persoanele care recurg la aceste acţiuni vor avea de suportat consecinţele aplicării cadrului legal din ţara noastră.

Potrivit Agenției, pentru tăierea ilicită şi vătămării arborilor de conifere, se pedepsește cu amendă de la 1200 până la 1500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 40 la 60 de ore.

Totodată, silvicultorii anunţă că echipele mobile ce au menirea să contracareze acţiunile ilegale din cadrul fondului forestier, vor fi sporite numeric şi în colaborare cu alte organe abilitate ale statului, vor atrage o atenţie sporită neadmiterii tăierilor ilicite a pomilor de Crăciun.
Totodată, Agenţia „Moldsilva” solicită cetățenilor ca în cazul depistării unor ilegalităţi în fondul forestier, să anunțe autoritățile despre acest lucru.
Cât costă bradul natural și cel artificial - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Video
Bradul de Crăciun: artificial sau natural - cât costă în Chișinău
Fluxul de știri
0