Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Protest la punctul Leușeni - ce spune Poliția de Frontieră

© Sputnik / Miroslav Rotaripunct de frontieră
punct de frontieră - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2021
Abonare
Poliția de Frontieră a venit cu o reacție la videoul apărut în presă privind un presupus protest la PTF Leușeni.
CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. Poliția de Frontieră nu a confirmat informația vehiculată în presă privind blocajul de aseară de la punctul de trecere a frontierei Leușeni.
Ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a comunicat pentru Sputnik Moldova că, într-adevăr, în seara zilei de ieri, la Leușeni s-a atestat trafic intens pe sensul de intrare în Republica Moldova, însă acesta a durat în jur de două ore și jumătate, dar nu 14 ore precum au scris unele surse media.
Presa a scris că în seara zilei de 23 decembrie, mai mulți șoferi au protestat la Leușeni după ce au stat 14 ore în așteptarea de a traversa frontiera. Automobilele au claxonat în semn de protest față de modul foarte lent de trecere a punctului vamal.
Totodată, Novițchi a negat existența oricărui protest desfășurat ieri la PTF Leușeni. Mai mult, purtătoarea de cuvânt a comunicat că imaginile video apărute în presă nu au fost filmate la Leușeni, dar și ar fi fost surprinse într-un alt anotimp. Iar la PTF Leușeni nu a fost niciodată un blocaj de 14 ore.
”Ieri a fost flux majorat de autoturisme, dar nu de autocare și microbuze. Păcat că cetățenii nu aleg și Sculeni, Costești Cahul, care sunt libere”, a menționat Raisa Novițchi.
Aseară, Poliția de Frontieră a publicat pe pagina sa de Facebook a postare în care a comunicat că la ora 21:30 se atesta un flux majorat de mijloace de transport în punctul de trecere a frontierei Leușeni. Instituția a precizat că pe sensul de intrare în Republica Moldova, la linia de control erau prezente circa 30 de autoturisme și trei autocare. Iar către ora 22:10 era în jur de 15 mașini.
De asemenea, Poliția de Frontieră a recomandat șoferilor să aleagă unul dintre punctele de trecere Sculeni, Cahul sau Costești, care nu sunt aglomerate.
”Alegeți aceste puncte de trecere pentru revenirea acasă”, este menționat în postarea Poliției de Frontieră.
Amintim că din data de 23 decembrie și până la 16 ianuarie, Poliția de Frontieră a instituit un regim intensiv de control al frontierei de stat. Regimul intensiv presupune implementarea unor măsuri pentru fluidizarea traficului transfrontalier, menținerea ordinii și liniștii în zona de frontieră, dar și monitorizarea permanentă a situației operative.
Fluxul de știri
0