Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Principalele provocări ale Rusiei în 2022

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaВозобновление авиасообщения на курорты Египта
Возобновление авиасообщения на курорты Египта - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2021
Abonare
Unul dintre cei mai importanți parlamentari ai Rusiei menţionează care sunt principalele provocări cu care se va confrunta ţara în 2022.
BUCUREŞTI, 24 dec – Sputnik, Doina Crainic. Lupta Rusiei cu ratele ridicate de infectare și cu decese legate de Covid-19 va continua anul viitor, a declarat unul dintre cei mai importanți parlamentari ai țării, subliniind că pandemia încă amenință vieți pe tot globul.
„Desigur, principala provocare a anului 2022 este coronavirusul, care nu a plecat nicăieri. Trebuie să ne gândim cum să continuăm să trăim în condițiile pandemiei. Așa că această provocare rămâne, nu numai în țara noastră, ci în întreaga lume”, a spus Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat.
Printre alte dificultăți cu care se va confrunta Rusia în anul viitor, politicianul a recunoscut că există probleme „mai mult decât suficiente” în afacerile externe.
„Sarcina noastră este să susținem legal deciziile pe care le ia șeful nostru de stat. Politica noastră externă este suficient de eficientă. Dacă ar fi existat pe vremea URSS, multe probleme ar fi putut fi evitate”, a adăugat Volodin, citat de RT.
În ceea ce privește problemele interne, Volodin a spus că „este absolut necesar să depășim sărăcia”.
Până acum, Rusia a înregistrat oficial aproape 10 milioane de cazuri de Covid-19 și cel puțin 280.000 de decese confirmate, ceea ce face ca rata sa globală de mortalitate să o plaseze printre primele 30 de țări din lume.
Ţara s-a luptat cu o creștere a cazurilor recent, înregistrând recorduri succesive privind numărul de decese într-o singură zi, iar oficialitățile au încurajat oamenii să se vaccineze. Cu toate acestea, în ciuda disponibilității largi de vaccinuri produse pe plan intern, mai puțin de jumătate din țară a primit vaccinul.
Un raport din 2020 al Băncii Mondiale a stabilit că în 2018, 12,9% din populația Rusiei trăia în sărăcie, ceea ce înseamnă o scădere față de 13,2% cât era în anul precedent. În mai 2018, președintele Vladimir Putin a anunțat obiectivul de a reduce la jumătate rata oficială a sărăciei în următorii șase ani. Raportul a avertizat, totuși, că acest obiectiv va fi extrem de dificil de îndeplinit, având în vedere lipsa unei creșteri semnificative a PIB-ului țării.
Fluxul de știri
0