Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Câți creștini locuiesc în Israel – detalii

© Sputnik / Irina LeahovaIerusalim
Ierusalim - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2021
Abonare
Aproximativ 182 000 de creștini trăiesc în Israel și ei reprezintă 1,9 la sută din populația totală a țării, anunță Biroul Central de Statistică din Israel.
CHIȘINĂU, 24 dec - Sputnik. După cum reiese din datele pe care Biroul Central de Statistică din Israel le face publice tradițional, în fiecare an înainte de Crăciun, 76,7% dintre creștinii israelieni sunt arabi, restul sunt în majoritatea lor membri ai familiilor evreilor care au revenit în Israel în baza Legea Întoarcerii.
Majoritatea creștinilor trăiesc în nordul Israelului. Cel mai mare oraș „creștin” rămâne Nazaretul, unde locuiesc 21,4 mii de creștini, pe locul doi - Haifa, pe al treilea - Ierusalim.
Majoritatea creștinilor trăiesc în nordul Israelului. Cel mai mare oraș „creștin” rămâne Nazaretul, unde locuiesc 21,4 mii de creștini, pe locul doi - Haifa, pe al treilea - Ierusalim.
Rata de creștere a populației creștine din Israel este de 1,4% pe an - mai puțin decât în ​​alte comunități din țară.
Creștinii din Israel, în ansamblu, se caracterizează printr-un nivel relativ ridicat de bunăstare, după cum reiese din datele Ministerului Protecției Sociale. Potrivit acestei instituții, procentul membrilor comunității creștine care au nevoie de sprijin social este semnificativ mai mic decât în ​​rândul comunității evreiești mozaice sau arabe musulmane.
Cercetările sociologice au mai arătat că 84% dintre creștinii israelieni sunt mulțumiți de viața lor, iar 68% dintre creștinii care lucrează sunt mulțumiți de câștigurile lor.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2021
Rusia
Kremlinul a dezvăluit planurile lui Putin pentru sărbătoarea Crăciunului
Fluxul de știri
0